Sprekers

Dagvoorzitter prof. dr. mr. Wouter Burgerhart

Een vakman en bekend gezicht: dit jaar zal onze eigen Wouter Burgerhart de rol van dagvoorzitter vervullen. Onder de Groningse rechtenstudenten is hij beter bekend als meneer Burgerhart. Na zijn eigen studentenjaren in Nijmegen en Amsterdam is Wouter vanaf 1988 op verschillende kantoren in de notariële praktijk werkzaam geweest. Met name het ondernemingsrecht en het personen- en familierecht was zijn tak van sport. Ook is hij van 1998 tot en met 2009 docent geweest aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Bij zijn vakken lag de focus voornamelijk op estate planning, in het bijzonder de fiscale aspecten daarvan. Aan de Radboud Universiteit is Wouter Burgerhart in 2009 gepromoveerd. In 2010 mocht de Rijksuniversiteit Groningen Wouter verwelkomen en benoemen tot hoogleraar met als leeropdracht de fiscale aspecten van de notariële rechtspraktijk. Daarnaast is hij als vennoot verbonden aan ScholsBurgerhartSchols, estate planners en notarieel-juridisch adviseurs te Nijmegen. Ook is de heer Burgerhart op verschillende wijzen betrokken bij handboeken en uitgaven op zijn vakgebied.

burgerhart.png
Wouter Burgerhart

Nicolaas Sevenster

Hij studeerde Fiscaal Recht in Leiden en heeft in de studentenjaren verschillende bestuursfuncties vervuld. Ook heeft hij gewerkt als belastingadviseur bij een van de rechtsvoorgangers van PriceWaterhouseCoopers. Hierna is Nicolaas kantoordirecteur bij Van Lanschot Bankiers geweest. Momenteel is hij partner bij Box Consultants. Box Consultants beheert aanzienlijke vermogens van tientallen vermogende families én instituten en is daarmee het oudste en grootste onafhankelijke Family Office van Nederland. Het doel is veelal behoud van vermogen en groei van generatie tot generatie, met oog voor belangen van en harmonie in de familie. Soms staan belangen op het spel en is de harmonie zoek, wat gebeurt er dan? Met zijn brede kennis en enthousiasme zal Nicolaas Sevenster ons hierover meer vertellen tijdens het symposium.

sevenster.png
Nicolaas Sevenster

Jan Willem Schenk

Na het voltooien van de rechtenstudie in Amsterdam heeft Jan Willem op verschillende kantoren in de notariële praktijk gewerkt. Inmiddels is hij partner en notaris bij HVK Stevens. Voordat Schenk zich aansloot bij HVK Stevens, had hij al 21 jaar ervaring als notaris en is hij juridisch professioneel werkzaam bij CMS, Baker & McKenzie en van Doorne. Nu hebben we het alleen over de werkzaamheden in Nederland. Van 1996 tot 1999 is Jan Willem namelijk ook werkzaam geweest op het zonnige Curacao. Met zijn enorme lading aan ervaring op het gebied van internationale joint ventures, grensoverschrijdende fusies en herstructureringen, private equity deals en privacy structuren voor vermogende families zal hij als spreker fungeren tijdens het symposium.

schenk.png
Jan Willem Schenk

Dirk Kolkman

De heer Kolkman is werkzaam als supervisor bij het Bureau Financieel Toezicht. Hij houdt zich bezig met onderzoeken bij notarissen, accountants, belastingadviseurs en administratiekantoren in het kader van de naleving van de WWFT. Ook weet hij in diverse tijdschriften veel te vertellen over het voorkomen van witwassen en financiering van terrorisme. Voorheen was Dirk werkzaam als belastingadviseur in de internationale praktijk bij Deloitte en PriceWaterhouseCoopers. Ook heeft hij in 2006 nog een studie afgerond van de Universiteit Nyenrode en Universiteit Leiden. Waar meneer Kolkman nu is, begon allemaal bij zijn studie Fiscaal Recht, die hij heeft gedaan in ons wonderschone Groningen. Graag keert hij dan ook terug naar Grunn op 6 februari om ons een en ander te vertellen tijdens het symposium.

kolkman.png
Dirk Kolkman