Sprekers

Dagvoorzitter prof. mr. dr. Leon Verstappen

De dagvoorzitter dit jaar is onze eigen Leon Verstappen. Geboren in 1965 in het idyllische Meijel begon hij in 1983 aan zijn studies Notarieel en Nederlands recht aan de radboud universiteit te Nijmegen alwaar hij in 1996 promoveerde op het gebied van eigendomsrecht. Daarna strandde hij in 1998 in Groningen waar hij nooit meer is vertrokken.

Op professioneel gebied is hij vooral bekend als hoogleraar privaatrecht, in het bijzonder notarieel recht en Academisch Directeur van het Groningen Centre for Law and Governance.

Daarnaast is hij adviseur van Hekkelman Advocaten & Notarissen in Arnhem en Nijmegen, plaatsvervangend raadsheer en heeft meer dan 150 wetenschappelijke artikelen en 75 boeken gepubliceerd.

Verstappen.jpg
Dhr. Verstappen


Jelger de Kroon

Jelger de Kroon heeft Notarieel Recht gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen en is inmiddels (IT-)notaris bij Duret-Trip Notarissen in Zwolle en is daarnaast voorzitter van Stichting IT-notaris. Hij volgt de ontwikkelingen van de blockchain op de voet en is er van overtuigd dat de introductie van de blockchain aan het notarisambt veel goede dingen met zich kunnen brengen.

Jelger_de_Kroon_2.jpeg
Jelger de Kroon

Sjef van Erp

Sjef van Erp is hoogleraar Nederlands en Europees Privaatrecht aan Maastricht University. Hij is medeoprichter van het European Law Institute, waarin praktijkjuristen en wetenschappers samenwerken om tot betere regelgeving binnen Europa te komen. Hij houdt zich onder andere bezig met de snelle digitale handel en het groeiende verzet tegen het beslissen van investeringsgeschillen door middel van arbitrage.

Sjef_van_Erp_sympo_2019.jpg
Sjef van Erp

Katja van Kranenburg & Femke Stroucken


Katja van Kranenburg is advocaat arbeidsrecht bij CMS en Femke Stroucken is notaris met specialisatie vastgoed bij CMS. Volgens Van Kranenburg gaat degene die niet meegaat met blockchain en haar ontwikkelingen, zeker de boot missen. Stroucken heeft zich gespecialiseerd binnen de praktijkgroep Corporate Real Estate in commerciële vastgoedtransacties, vastgoedfondsen, vastgoedfinanciering en complexe appartementssplitsingen.  Samen zullen zij ons van een toespraak voorzien.


Katja-vanKranenburg-CMS-NL_etmiddle.jpg
Katja van Kranenburg
Femke-Stroucken-CMS-NL_etmiddle.jpg
Femke Stroucken