Sprekers

Dagvoorzitter prof. mr. dr. Leon Verstappen

De dagvoorzitter dit jaar is onze eigen Leon Verstappen. Geboren in 1965 in het idyllische Meijel begon hij in 1983 aan zijn studies Notarieel en Nederlands recht aan de radboud universiteit te Nijmegen alwaar hij in 1996 promoveerde op het gebied van eigendomsrecht. Daarna strandde hij in 1998 in Groningen waar hij nooit meer is vertrokken.

Op professioneel gebied is hij vooral bekend als hoogleraar privaatrecht, in het bijzonder notarieel recht en Academisch Directeur van het Groningen Centre for Law and Governance.

Daarnaast is hij adviseur van Hekkelman Advocaten & Notarissen in Arnhem en Nijmegen, plaatsvervangend raadsheer en heeft meer dan 150 wetenschappelijke artikelen en 75 boeken gepubliceerd.

Verstappen.jpg
Dhr. Verstappen


Nick van Buitenen

Nick van Buitenen is notaris bij Van Grafhorst notarissen in Utrecht. Daarnaast is hij afgelopen jaar benoemd tot de voorzitter van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB). Omdat hij voorzitter is van de KNB en in de praktijk als notaris werkt, is hij de perfecte kandidaat om te spreken over wat fraude inhoudt en wat voor soorten fraude er in het notariaat worden gepleegd.

Nick_van_Buitenen.jpg
Nick van Buitenen


Birgit Snijder-Kuipers

Birgit Snijder-Kuipers is werkzaam als kandidaat-notaris bij De Brauw Blackstone Westbroek in Amsterdam. Daarnaast is zij ook docent aan de Universiteit van Groningen en aan de Universiteit van Amsterdam. Zij gaat spreken over hoe intern de controle in het notariaat plaatsvindt en aan welke regels de notaris gebonden is met betrekking tot deze controle.


Birgit.png
Birgit Snijder-Kuipers

Robert Wisse

Robert Wisse is senior jurist bij het Bureau Financieel Toezicht (BFT). Het Bureau Financieel Toezicht is belast met het externe toezicht op de notaris. Hierdoor kan hij goed spreken over hoe dit externe toezicht in de praktijk werkt en hoe de notaris dit in zijn werkzaamheden merkt.

pasfoto_Robert_Wisse.jpg
Robert Wisse