Nieuws

Nieuwsbrief november

Vevonos Update November 2018

In deze update vind je de data van de komende activiteiten van Vevonos. 

       Belangrijke data

 • 8 november                           Themaborrel 
 • 12 november                         Sollicitaties lustrumcommissie open
 • 13 november                         Recruitmentdiner
 • 16 november                         Landelijk Notarieel Studenten Feest (LNSF)
 • 22 november                         Diës en HALV
 • 23 november                         Kantoorbezoek Loyens & Loeff
 • 28 november                         Kantoorbezoek de Brauw Blackstone Westbroek
 • 4 december                            Kantoobezoek Bosscher Janssens
 • 6 december                            ISP-bekendmakingsborrel
 • 13 december                          Kerstdiner
 • 20 december                          Kantoorbezoek Baker McKenzie 

 

Een deel van de verdere jaarplanning is te vinden op www.vevonos.nl

Even voorstellen! 

Hoi allemaal, Wij zijn Daphne Schuitema, Aukje Dijkstra en Ishara Autar van de opleidingscommissie notarieel recht. Als opleidingscommissie zijn wij hét aanspreekpunt voor allerlei zaken binnen de opleiding. Wij vertegenwoordigen via deze commissie de notariële studenten, maar hierbij is jullie mening van groot belang! Laat je horen als je bijvoorbeeld vindt dat er irreële toelatingseisen voor een vak gelden, als de vakken niet goed op elkaar aan lijken te sluiten of als je denkt dat bepaalde punten binnen een vak voor verbetering vatbaar zijn.

Heb je tips, adviezen of verbeterpunten? Aarzel dan niet om ons aan te spreken op de borrel, een appje te sturen of een mailtje te sturen naar ocnr@rug.nl.

Themaborrel

Na de eerste tentamenperiode is het op donderdagavond 8 novembertijd om alles uit de kast te halen, want er wacht een heuse themaborrel op ons! Weg met de tentamenstress en lekker proosten op de (goede) afloop. Nadat we eerder jaren al biertjes dronken op de ‘Pyjama Party’ en ‘back to the 80’s and 90’s’ gingen, zal er ook dit jaar een spetterend thema zijn. De afgelopen tijd kon je in de app stemmen op je favoriete thema en het thema met de meeste stemmen is geworden: HORROR! De borrel begint om 21.00 uur en is, zoals altijd, in de Pappa Joe, Gelkingestraat.

Landelijk Notarieel Studenten Feest

Dit jaar zal het Landelijk Notarieel Studenten Feest (LNSF) in Utrecht plaatsvinden!  Op het LNSF zijn alle notariële studentenverenigingen uit Nederland aanwezig. Het thema luidt: Netflix 'n No Chill (cuz tonight we gotta party). Groningen heeft als subthema de serie ‘Orange is the new black’ gekregen. Na het feest zullen wij met een bus terugreizen naar Groningen. Voor €15,- heb je een hele avond onbeperkt binnenlands gedestilleerd, bier, wijn en fris. Opgeven kan op www.vevonos.nl(achter het ledengedeelte) tot donderdag 1 november! 

Diës

 

Donderdag 22 november zal Vevonos haar 54e verjaardag vieren! Geheel volgens traditie vieren wij deze verjaardag door te strijden om de felbegeerde Bowlingbokaal en vervolgens zullen we onbeperkt pannenkoeken gaan eten op ’t Pannekoekschip. Dit feestje wil je niet missen, dus meld je aan achter het ledengedeelte op www.vevonos.nl. De aanmeldingen gaan open op vrijdag 2 november om 18.00 uur. 

Wees er snel bij! 

HALV 

Donderdagavond 22 november, na de Diës, is het tijd voor de halfjaarlijkse algemene ledenvergadering. Tijdens de HALV zal besproken worden hoe het ervoor staat met Vevonos. De officiële uitnodiging volgt nog. 

Afgestudeerd? 

Heb jij het felbegeerde papier in de pocket? Van harte gefeliciteerd! 

Blijf jij ook na je studententijd Vevonos een warm hart toedragen? Word dan donateur! 

Meer informatie is te vinden op www.vevonos.nl

Kantoorbezoeken

Kantoorbezoek Loyens & Loeff 

 

Op vrijdag 23 november zullen wij een bezoek brengen aan Loyens & Loeff. Loyens & Loeff is een onafhankelijke dienstverlener, gespecialiseerd in juridisch en fiscaal advies aan ondernemingen, financiële instellingen en overheden. De intensieve samenwerking tussen advocaten, belastingadviseurs en notarissen maakt Loyens & Loeff uniek in de Benelux. Daarnaast heeft Loyens & Loeff het grootste notariaat van Nederland. Je kunt je nu aanmelden achter het ledengedeelte via www.vevonos.nl.

Kantoorbezoek de Brauw Blackstone Westbroek 

 

Op woensdag 28 november legt Vevonos een bezoek af aan De Brauw Blackstone Westbroek. Dit multidiciplinaire internationale kantoor nodigt een aantal studenten uit om een bezoek te brengen aan hun vestiging in Amsterdam. Als één van de grote kantoren op de Zuid-As behandelt zij diverse soorten zaken. Altijd al benieuwd geweest wat er zich afspeelt binnen een internationaal kantoor? Meld je dan nu aan achter het ledengedeelte op onze site.

Kantoorbezoek Bosscher Janssens

 

Vevonos organiseert elk jaar verschillende kantoorbezoeken bij grote kantoren op de Zuidas. Wil je ook eens bij een klein notariskantoor kijken, dan kun je je opgeven voor het kantoorbezoek dat zal plaatsvinden bij Bosscher Janssens. Het kantoor zit in Groningen, dus voor dit kantoorbezoek hoeven we niet naar Amsterdam af te reizen. Op dinsdag 4 december zullen we ’s middags een bezoek brengen aan het kantoor en sluiten we de dag af met een borrel. De inschrijvingen gaan open op 1 november om 12:00 uur, op de site achter het ledengedeelte.

 

ISP-bekendmakingsborrel

Waar gaat dit jaar de ISP-reis naartoe? Op deze vraag wordt antwoord gegeven, door de ISP- commissie, tijdens de maandelijkse borrel op 6 december. Tijdens deze borrel is het mogelijk je in te schrijven voor de studiereis. (Dit is tevens de enige mogelijkheid!) Er kunnen slechts een beperkt aantal Vevonoten mee, dus zal op deze avond door een loting worden bepaald wie de gelukkige deelnemers zijn. Ieder lid mag mee doen met de loting! Om 23.00 uur wordt de bestemming bekend gemaakt en begint de loting, dus zorg dat je er op tijd bent! De borrel begint vanaf 21.00 uur, in Pappa Joe, Gelkingestraat 50.

Kerstdiner

Wil jij ook kerst vieren met je mede-Vevonoten? Donderdagavond 13 decembervindt het jaarlijkse kerstdiner plaats, georganiseerd door de activiteitencommissie. In stijl zullen we deze avond gaan dineren. Het thema en de locatie van het kerstdiner volgen later. De inschrijving voor het kerstdiner gaat open op maandag 12 november om 18.00 uur, op www.vevonos.nl (achter het ledengedeelte). Wees er snel bij! 

Schrijvers gezocht! 

Wil jij aankomend blok een vliegende start maken en vind je het daarbij ook nog eens leuk om je medestudenten hierbij een handje te helpen? Dan zoeken wij jou! 

Wij zijn op zoek naar gemotiveerde studenten die collegeaantekeningen en/of uittreksels tegen betaling willen schrijven voor het vak: 

 • Rechtspersonen en personenvennootschappen

Naast het feit dat je wordt betaald om college te volgen en daarbij tevens je medestudenten helpt, heb je jezelf op deze manier ook zo optimaal mogelijk voorbereid op het tentamen. Een heuse win-win situatie! 

Dus, ben (of ken) jij iemand die goed is in het schrijven van college-aantekeningen of ben jij een ster in het maken van uittreksels? Stuur dan voor maandag 12 november een mailtje naar studiefaciliteiten@vevonos.nl!  

Volg ons op:

Facebook, Instagram en LinkedIn 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen