Nieuws

Nieuwsbrief mei

Nieuwsbrief mei

Vevonos Update

Mei 2019

In deze update vind je de data van de komende activiteiten van Vevonos. 

Belangrijke data

•      24 april                                       Kantoorbezoek Linklaters

•      26 april                                        Kantoorbezoek Dentons Boekel

•      2 mei                                          Pubquizborrel

•      3 mei                                          Borrellezing: Vastgoed

•      9 mei                                          Landelijk Notarieel Studenten Hockeytoernooi

•      16 mei                                        Loyens & Loeff Hockeytoernooi

•      21 mei                                        Actieve Leden Bedankdag

•      22 mei                                        Notariële ochtend

•      23 mei                                         Overdrachts-ALV

•      28 mei                                        Kantoorbezoek Dirkzwager

•      29 mei                                        Rechtenfeest in Huize Maas

•      3 juni                                          Kantoorbezoek Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn

•      6 juni                                          Bezoek Notariskamer bij Hof Amsterdam

 

Een deel van de verdere jaarplanning is te vinden op www.vevonos.nl

Pubquizborrel

De laatste borrel van het verenigingsjaar is natuurlijk de pubquizborrel. Deze borrel vindt plaats op donderdag 2 mei.Geef je daarom vanaf nu op om, onder leiding van het kandidaatsbestuur, te strijden om de overwinning. Een team kan uit min. 4 en max. 6 spelers bestaan. Opgeven kan via info@vevonos.nl onder vermelding van je teamnaam en je mede-spelers. Het is geen probleem als je die avond individueel komt of je dan als team opgeeft. Na afloop van de quiz is er natuurlijk weer tijd om gezellig te borrelen. De deuren van café Pappa Joe (Gelkingestraat) staan open vanaf 21.00 uur. 

Borrellezing

Op vrijdag 3 meiorganiseren wij een borrel, waarbij twee kandidaat-notarissen van Trip Advocaten & Notarissen een korte lezing zullen verzorgen over het onderwerp ‘de koop van vastgoed’ en dan met name het commercieel vastgoed. Tijdens de studie notarieel recht krijg je slechts twee vakken die ingaan op vastgoed, daarom is het des te leuker om er meer over te horen. De lezing is een aanrader voor zowel tweedejaars als masterstudenten. Kortom: kom allemaal op vrijdagavond 3 mei naar de borrellezing van Vevonos! Op de website kun je je aanmelden t/m 3 mei a.s. (eventueel kun je ook zonder aanmelding ’s avonds nog aansluiten)

Landelijk Notarieel Studenten Hockeytoernooi in Groningen

Donderdag 9 meiis het alweer tijd voor het laatste landelijke evenement van het studiejaar: het Landelijk Notarieel Studenten Hockeytoernooi! Dit jaar zal het toernooi worden georganiseerd bij de ‘Groninger-Harense Hockeyclub (GHHC)’ in Groningen/Haren. De dag zal om 11.00 uur beginnen. Er is een lunch, een bbq en de dag zal eindigen met een spetterend feest! Uiteraard zal Vevonos ook mee strijden om de beker! 

Wil je graag meedoen? Meld je dan aan via de site, dit kan t/m donderdag 25 april!

 Het maakt niet uit als je geen idee hebt hoe je een hockeystick moet vasthouden. De LNSH-commissie is druk met de voorbereidingen en het belooft een hele leuke dag te worden! 

Loyens & Loeff Hockeytoernooi

Ook zullen wij mee gaan doen met het hockeytoernooi van Loyens & Loeff in Amstelveen. De dag is geheel verzorgd, met lunch, bbq en bier! Uiteraard zal er ook gehockeyd worden. Help jij ons naar de overwinning? Het maakt ook hier niet uit of je wel eens hebt gehockeyd. Je kunt ook mee als supporter. Het belooft een mooie dag te worden met hopelijk een lekker zonnetje. Aanmelden kan nog t/m 30 april via de website!

Actieve leden bedankdag

Wij, als bestuur, willen alle actieve leden een dag in het zonnetje zetten om jullie te bedanken voor het afgelopen jaar. Wat we gaan doen deze dag houden we nog even geheim, maar het belooft een toffe activiteit te worden! Meer informatie voor de actieve leden zal volgen via de mail, maar houdt deze dinsdag 21 mei als actief lid dus alvast vrij!

Notariële ochtend

Door de promotiecommissie wordt op woensdag 22 mei een activiteit georganiseerd voor eerstejaars rechtenstudenten die geïnteresseerd zijn in de studie Notarieel recht. Tijdens de activiteit maken zij natuurlijk ook kennis met Vevonos en haar leden, maar vooral met de studie Notarieel Recht. De bedoeling is dat de eerstejaars rechtenstudenten erachter komen of de studie iets voor hen is. Meer informatie over dit evenement zal worden verspreid door de promotiecommissie.

Overdrachts-ALV

Op donderdagavond 23 mei a.s.zal de overdrachts-ALV plaatsvinden. Voor het huidige bestuur is het tijd om de penning en hun taken over te dragen aan het volgende bestuur en zij zullen rekening en verantwoording afleggen over het afgelopen jaar. Voor het nieuwe bestuur, onze opvolgers, is het begin van hun bestuursjaar en presenteren zij hun beleid. Noteer deze datum alvast in je agenda! 

Rechtenfeest 

Na een jaar afwezigheid is het jaarlijkse rechtenfeest weer terug. LISA, Simon van der Aa, Vevonos, Nexus, Diephuis, Elsa, SGOR, Vintres, PR, TBR, JFV, GFE, Frederik van der Marck en Dorknoper hebben hun handen ineen geslagen om weer te komen tot een legendarisch einde van het collegejaar voor alle rechtenstudenten. 

Met het thema ‘Time machine: Dance through the decades’ kan jij in je favoriete outfit van de beste muziek genieten van de afgelopen decennia. Ga verkleed als hippie van Woodstock, als maffiabaas van Scarface of als aerobic dancer uit de 80’s. Met de tijdmachine kan je alle kanten op! 

Het rechtenfeest vindt plaats in Huize Maas op 29 mei en zal beginnen om 22:00u! Voor €19,50 heb je onbeperkt bier, wijn, fris en binnenlands gedestilleerd. Voor maar liefst vier uur kan jij je verplaatsen in een andere tijd en al je zorgen van het studiejaar tijdelijk vergeten. 

Aanmelden kan t/m 29 mei 12.00 uur via: https://docs.google.com/forms/d/1mYgfsAhASLlNxFt_MOXyGVOFExZdCDklMvOC0TKof_Q/edit

Er zijn ook kaarten aan de deur te koop! 

Bezoek Notariskamer van Hof Amsterdam

Tijdens het vak Notariswet hebben jullie waarschijnlijk voorbeelden voorbij horen komen van tuchtzaken waarin een notaris die de beroepsregels heeft overtreden centraal staat. Op donderdag 6 juni zullen wij  een bezoek brengen aan de notariskamer van het Hof Amsterdam om daar een aantal zittingen bij te wonen. De notariskamer van het Hof van Amsterdam is de hoogste instantie die over tuchtzaken rechtspreekt. Aanmelden kan vanaf 1 mei via de site achter het ledengedeelte. 

Kantoorbezoeken

 

Kantoorbezoek Dirkzwager

Op dinsdag 28 mei zal Vevonos een bezoek brengen aan Dirkzwager. Dirkzwager is een groot kantoor, maar dan niet op de Zuidas. Het is gevestigd in Arnhem en Nijmegen. Het kantoor is op alle vlakken actief, dus zowel familierecht als ondernemingsrecht. Ook mag het vastgoed niet ontbreken. Wil jij een keer bij een groot kantoor kijken in het oosten van ons land? Meld je dan aan op de website!

Kantoorbezoek Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn

Op maandag 3 juni staat er een bezoek aan het advocaten- en notariskantoor Pels Rijcken op het programma. Wij zullen afreizen naar Den Haag. Pels Rijcken treedt veel op voor provincies en gemeenten. Bovendien hebben zij de landsadvocaat in huis en treden dan ook veel op voor de Staat. De praktijk is daarnaast ook internationaal gericht. Pels Rijcken behoort tot de meest toonaangevende kantoren van Nederland. Wil jij een keertje binnenkijken? Meld je dan aan vanaf 1 mei via de website!

Afgestudeerd? 

Heb jij het felbegeerde papier in de pocket? Van harte gefeliciteerd! 

Blijf jij ook na je studententijd Vevonos een warm hart toedragen? Word dan donateur! 

Meer informatie is te vinden op www.vevonos.nl

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen