Nieuws

Nieuwsbrief blok 3

Vevonos Update

Blok 3

 

In deze nieuwsbrief vind je nieuws en informatie over de komende activiteiten van Vevonos in Blok 3.

 

Belangrijke data

  • 2 februari                               Kantoorbezoek NautaDutilh
  • 9 februari                               Symposium De notaris en zijn failliete cliënt
  • 14 februari                             Kantoorbezoek Van Doorne
  • 16 februari                             Kennismakingsborrel
  • 23 februari                             Kantoorbezoek Linklaters
  • 24 februari                             Landelijk Notarieel Studenten Gala te Groningen
  • 27 februari                             Kantoorlunch Trip Advocaten & Notarissen
  • 1 maart                                  Sollicitaties bestuur open
  • 2 maart                                  Algemene Ledendag
  • 2 maart                                  Almanakborrel
  • 17 maart                                Landelijk Notarieel Studenten Congres te Leiden
  • 24 maart                                Kantoorbezoek Loyens & Loeff

 

Vevonos app

Sinds kort heeft Vevonos een nieuwe app. Deze nieuwe app heeft een moderne en frisse uitstraling. Blijf op de hoogte van alle evenementen en foto’s! Deze app is te downloaden in de Play Store en in de Appstore, door te zoeken op Vevonos. Mocht je geen inloggegevens hebben, mail dan naar info@vevonos.nl en dan zorgen wij dat je nieuwe inloggegevens krijgt.

2 februari: NautaDutilh

Op donderdag 2 februari zullen wij een bezoek brengen aan Nauta Dutilh in Amsterdam. NautaDutilh is een internationaal advocatenkantoor met vestigingen in Amsterdam, Brussel, Londen, Luxemburg, New York en Rotterdam. Met meer dan 400 advocaten, notarissen en belastingadviseurs zijn zij een van de grotere, onafhankelijke advocatenkantoren in Europa. NautaDutilh heeft naam gemaakt met innovatiekracht, oplossingsgerichtheid en grote kennis van cliënten, sectoren en relevante netwerken. De inschrijving voor dit kantoorbezoek is al open (op de website, achter het ledengedeelte) en zal aan het einde van deze week sluiten.

9 februari: Symposium

Dit jaar zal het Symposium in het teken staan van de notaris en zijn failliete cliënt. Drie topsprekers zullen jullie alles over dit onderwerp vertellen tijdens het plenaire gedeelte, dat geleid wordt door professor Verstappen. Daarna zullen verschillende kantoren workshops geven, waar meer wordt verteld over het werk dat ze doen en het kantoor zelf. Aansluitend zal een banenmarkt plaatsvinden, waar ook de mogelijkheid voor een individueel gesprek is. Na het sluiten van de deadline ontvangt iedereen daar een e-mail over.

De dag wordt afgesloten met een diner, waarbij je bij elk gerecht bij een ander kantoor zit.

Het symposium begint om 12.00 uur in het Kasteel en kost voor leden €5,- (niet-leden €7.50). Wil je nog wat meer informatie of je direct inschrijven? Kijk dan op www.vevonos.nl/symposium.

14 februari: Kantoorbezoek Van Doorne

Op 14 februari zullen wij een kantoorbezoek brengen aan Van Doorne in Amsterdam. Van Doorne is een onafhankelijk Nederlands kantoor met 171 advocaten, notarissen en fiscalisten. Zij adviseren vooraanstaande Nederlandse en internationale ondernemingen, financiële dienstverleners, semi-publieke organisaties en overheidsinstellingen. Tevens treden zij op als Rijksadvocaat voor het ministerie van Financiën. De inschrijving voor dit kantoorbezoek is open (op de website, achter het ledengedeelte) en er zijn nog een paar plekken beschikbaar.

16 februari: Kennismakingsborrel

Ben jij benieuwd wat Vevonos jou kan bieden? Wil je meer doen naast je studie? Kom dan naar de kennismakingsborrel! Tijdens deze borrel zullen alle commissies en het bestuur kort vertellen wat zij doen. Daarna kan je aan commissieleden apart nog vragen stellen. Voor iedereen die nog niet bekend is met Vevonos, zal er ook nog kort toegelicht worden wat Vevonos te bieden heeft. Vervolgens zal het gewoon een ouderwets gezellig Vevonosborrel zijn, waar je tot in de vroege uurtjes kan borrelen. Vanaf 21:00 uur gaan de deuren van café Pappa Joe, Gelkingestraat 50, open.

23 februari: Kantoorbezoek Linklaters

Op 23 februari zullen wij een kantoorbezoek brengen aan Linklaters in Amsterdam. Linklaters is een vooraanstaand Angelsaksisch kantoor met meer dan 175 jaar ervaring. Met hun brede praktijk hebben ze voor iedereen wat te bieden. De inschrijvingen voor dit kantoorbezoek zijn helaas al vol, maar er zijn nog wel plekken op de reservelijst. Dit kantoorbezoek is alleen voor Master studenten Notarieel Recht.  

24 februari: Landelijk Notarieel Studenten Gala te Groningen

Vrijdag 24 februari is het weer tijd voor het Landelijk Notarieel Studenten Gala (LNSG)! Tijdens dit gala zullen de notariële studenten uit Nederland allemaal gekleed gaan in hun mooiste gala outfit. Het thema voor dit gala is Casino Royale, met als dresscode Pink Tie. Het LNSG is dit jaar in Groningen en als lid mag je ook één introducé meenemen. Een kaartje kost €20, alle drank is volledig afgekocht (dus inclusief sterk!). LET OP: Dit jaar hebben we een verrassing voor alle leden van Vevonos, wij betalen jullie kaartje! Introducees betalen wel hun eigen kaartje. Dus wil jij dit mooie feestje niet missen? En wil je één van je vrienden of je lover eens laten zien hoe er wordt gefeest bij Vevonos? Meld jezelf (en eventueel je introducé) dan nu aan achter het ledengedeelte van de website. Het Gala zal om 21:30 uur beginnen en eindigt om 02:30 uur in Huize Maas.

27 februari: Kantoorlunch Trip Advocaten & Notarissen

Op 27 februari hebben we een kantoorlunch bij Trip Advocaten & Notarissen. Trip is één van de grote kantoren in Groningen. Bij deze lunch kunnen jullie kennismaken met de vele (kandidaat-)notarissen die Trip rijk is. De lunch zal beginnen om 12:00 uur en duurt tot ongeveer 13:30 uur. De inschrijving voor dit kantoorbezoek is open (op de website, achter het ledengedeelte), dus schrijf je snel in. Vol is vol!

1 maart: Sollicitaties bestuur open 

Wil jij volgend jaar deel uitmaken van het 53e bestuur van Vevonos? Vanaf 1 maart kan je voor een plek in het bestuur solliciteren. Als je meer informatie wilt over een specifieke functie, twijfel dan niet om iemand van het huidige bestuur te vragen om meer informatie. Om te solliciteren dien je een uitgebreide motivatiebrief en CV sturen naar info@vevonos.nl. Meer informatie volgt te zijner tijd.

2 maart: Algemene Ledendag

De activiteitencommissie is druk bezig om een Algemene Ledendag te organiseren die 2 maart plaats gaat vinden. Hou deze dag dus vrij! Het belooft een leuke dag te worden, meer informatie volgt. De inschrijving gaat 1 februari om 18:00 uur open op de website (achter het ledengedeelte) en is voor iedereen toegankelijk. Aan deze dag zullen geen kosten verbonden zijn.

2 maart: Almanakborrel

Sinds juni is de almanakcommissie al druk bezig met het maken van de nieuwe almanak. Het resultaat mag er dan ook wezen. Ben jij benieuwd naar het thema of naar de kaft? Kan je niet wachten om in iedereen z’n almanak te gaan schrijven? Kom dan op donderdag 2 maart naar de borrel! Rond 23.00 uur zal de almanak worden uitgereikt, maar de deuren van Pappa Joe (Gelkingestraat 50) zullen om 21.00 uur al open gaan.

17 maart: Landelijk Notarieel Studenten Congres te Leiden

In Leiden wordt dit jaar het 52ste Landelijk Notarieel Studentencongres georganiseerd. Het LNSC vindt plaats in de oude binnenstad van Leiden. De stad die bekend staat om zijn rijke geschiedenis en vele bruggen en hofjes. Het gehele programma zal zich afspelen in het centraal gelegen Stadsgehoorzaal van Leiden. Dit jaar luidt het thema: “Fiscale vernieuwing op komst?” Naar een andere belastingheffing op particulier inkomen/ vermogen? De dag zal beginnen met een ontbijt en vervolgens zullen verschillende sprekers over het thema praten. Daarna is het mogelijk om met een aantal vooraanstaande kantoren kennis te maken tijdens de lunch, de workshops en de recruitmentborrel. De dag wordt afgesloten met een diner en een feest. Aan het einde van de dag worden we met een bus teruggebracht naar Groningen. Voor het gehele programma betaal je slechts €25, voor alleen het dagprogramma betaal je €20. Wil jij deze inspirerende en bovenal ontzettend leuke dag niet missen? Schrijf je dan in op www.lnsc.nl. Inschrijven kan tot 17 februari 2017.

24 maart: Kantoorbezoek Loyens & Loeff 

Op 24 maart zullen wij een bezoek brengen aan onze hoofdsponsor Loyens & Loeff. Loyens & Loeff is een onafhankelijke dienstverlener, gespecialiseerd in juridisch en fiscaal advies aan ondernemingen, financiële instellingen en overheden. De intensieve samenwerking tussen advocaten, belastingadviseurs en notarissen maakt Loyens & Loeff uniek in de Benelux. Daarnaast heeft Loyens & Loeff het grootste notariaat van Nederland. De inschrijving voor dit kantoorbezoek is al open (op de website, achter het ledengedeelte). De inschrijvingen voor dit kantoorbezoek zijn helaas al vol, maar er zijn nog wel plekken op de reservelijst.