Nieuws

Bestuurssollicitaties 2018/2019

Bestuurssollicitaties 2018/2019

Solliciteer nu voor een plek in het bestuur 2018-2019 van Vevonos!

De tijd vliegt en ons bestuursjaar loopt alweer bijna ten einde. Daarom zijn wij op zoek naar een nieuw, enthousiast en gemotiveerd bestuur. Een bestuursjaar is ontzettend leuk, maar vooral ook erg leerzaam. Je krijgt de mogelijkheid om vele contacten op te doen in de notariële wereld door de besturendagen en andere evenementen die kantoren organiseren, maar je organiseert ook formele en informele activiteiten voor de leden van Vevonos. 

Het Vevonos bestuur is een parttime bestuur, wat betekent dat je genoeg tijd kunt investeren in je studie. Gemiddeld zal je ongeveer 15-20 uur per week bezig zijn met het bestuur. Dit is afhankelijk van de periode en de functie die je bekleedt. 

Je kunt naar de volgende functies solliciteren:

Praeses
De praeses is de eindverantwoordelijke van het bestuur. Je vertegenwoordigt te allen tijde de vereniging en je zal de bestuursvergaderingen voorzitten en andere bestuursleden aansturen. Daarnaast onderhoudt de praeses het contact met de vakgroep, Groningse (rechten)verenigingen en zusterverenigingen. Als aanspreekpunt voor de leden en andere contacten staat de praeses nauw in contact met iedereen binnen de vereniging. Tot slot gaat de praeses, in overleg met de fiscus en notarius secundus, over de acquisitie. 

Abactis
De abactis beheert het volledige e-mailverkeer en postverkeer. Daarnaast stelt de abactis brieven en mailings op en wordt de administratie van het ledenbestand bijgehouden. Tevens is de abactis verantwoordelijk voor notuleren tijdens de Algemene Ledenvergadering en de bestuursvergaderingen. 

Fiscus
De fiscus is verantwoordelijk voor de financiën van de vereniging. Dit houdt in dat alle geldstromen door de fiscus worden beheerd en dat de boekhouding wordt bijgehouden. Tevens wordt de contributie geïnd door de fiscus. Daarnaast stuurt de fiscus de fiscii van de commissies aan en dienen de commissiebegrotingen te worden gecontroleerd. Tot slot gaat de fiscus, in overleg met de praeses en notarius secundus, over de acquisitie. 

Notarius Primus
De notarius primus is de vice-voorzitter van het bestuur. De belangrijkste taken zijn het ontwerpen van de Infonos en het benodigde promotiemateriaal. Daarnaast onderhoudt de notarius primus de website, de app en de informatieborden van de vereniging. 

Notarius Secundus
De notarius secundus onderhoudt het contact met de kantoren en gaat, in overleg met de praeses en fiscus, over de acquisitie. Dit houdt in dat je in de zomer sponsorgesprekken voert bij kantoren en onder andere verantwoordelijk bent voor de organisatie van het recruitmentdiner en de kantoorbezoeken.

De hierboven genoemde taakomschrijvingen geven natuurlijk slechts een globaal beeld van de verschillende functies. Mocht je meer willen weten over een bepaalde functie, schroom dan niet om contact op te nemen met het betreffende bestuurslid. We raden aan om een keer koffie te drinken met de huidige bekleder van de functie waar je voor wilt solliciteren. Wij zijn te bereiken via dit e-mailadres en onze telefoonnummers zijn te vinden op onze website, www.vevonos.nl

Op donderdag 24 mei a.s. dragen wij het kandidaatsbestuur ter goedkeuring voor aan de ALV. Ben jij die enthousiaste, gemotiveerde persoon die met passie onze mooie vereniging een jaar wil besturen? Stuur dan uiterlijk zondag 25 maart een sollicitatiebrief met uitgebreide motivatie en curriculum vitae naar info@vevonos.nl 

Op donderdag 29 en vrijdag 30 maart a.s. zullen de sollicitaties voor het bestuur plaatsvinden. Houd er dus rekening mee dat je deze dagen vrij houdt indien je besluit te solliciteren. Tevens dien je het weekend van 12 en 13 mei a.s. beschikbaar te zijn, omdat het overdrachtsweekend dan plaatsvindt. Tot slot dien je de avonden van 30 april en 3 mei a.s. vrij te houden in verband met de vraagavond en de pubquizborrel. 

Uiteraard verwachten we je bij alle activiteiten van Vevonos te zien wanneer je interesse hebt!

Met vriendelijke groet,

Het bestuur 2017-2018

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen