Nieuws

59e Bestuur gezocht!

59e Bestuur gezocht!

Solliciteer voor een plek in het 59e Bestuur der Vevonos

De tijd vliegt en ons bestuursjaar loopt alweer bijna ten einde. Daarom zijn wij op zoek naar een nieuw, enthousiast en gemotiveerd bestuur. Een bestuursjaar is ontzettend leuk, maar vooral ook erg leerzaam. Je krijgt de mogelijkheid om vele contacten op te doen in de notariële wereld door de besturen dagen en andere evenementen die kantoren organiseren, maar je organiseert ook formele en informele activiteiten voor de leden van Vevonos. 

Het Vevonos bestuur is een parttime bestuur, wat betekent dat je genoeg tijd kunt investeren in je studie naast bestuur. Gemiddeld zal je ongeveer 15-20 uur per week bezig zijn met het bestuur. Dit is afhankelijk van de periode en de functie die je bekleedt. 

 

Je kunt naar de volgende functies solliciteren:

Praeses

Als Praeses word je gezien als het gezicht van de vereniging. Hierom ben je vooral bezig met het promoten en vertegenwoordigen van Vevonos. Het onderhouden van externe contacten en de algemene gang van zaken vallen onder de dagelijkse werkzaamheden van de Praeses. In jouw rol als eindverantwoordelijke houd je overzicht over jouw bestuursgenoten en de actieve leden, in het bijzonder de commissievoorzitters, en stuur jij hen aan. Daarnaast organiseer jij zelf een aantal evenementen en natuurlijk de altijd gezellige maandelijkse borrels.

Een van de leukste taken is de acquisitie periode in de zomer die je samen met de Notaria Secunda op je neemt. Tijdens deze intensieve periode leer je de kantoren en andere partijen goed kennen, maar vooral ook je bestuursgenoot, waar je de hele zomer mee gaat doorbrengen en de rest van het jaar nog veel mee samenwerkt.

De functie van Praeses komt met veel verantwoordelijkheid. Het belang van de vereniging staat bij jou voorop. Een bestuursjaar en zeker deze functie moet je echt niet onderschatten. 

Abactis

Als abactis ben je verantwoordelijk voor de ledenadministratie en voor de communicatie met de leden. Dit houdt onder andere in dat de abactis alle nieuwe leden verwerkt en onder (bijna) alle mails staat die naar de leden gaan. Naast dit takenpakket ondersteunt de abactis de rest van het bestuur en begeleid je de abactissen van de commissies met hun taken.

Als abactis is het belangrijk dat je beschikt over goede communicatieve vaardigheden aangezien jij dient als aanspreekpunt voor de leden. Het takenpakket van de abactis is goed te spreiden waardoor je veel van jouw taken kan doen wanneer het je het best uitkomt. Hierdoor is het goed te combineren met je studie.

Fiscus

Als Fiscus ben je vooral bezig met het bijhouden van de boekhouding van de vereniging, waarbij ook het uitbetalen van declaraties en het betalen en opstellen van facturen hoort. Daarnaast doe je elk kwartaal belastingaangifte en verzorg je de subsidieaanvraag voor de vereniging. Ook ben je het hele jaar bezig met het bewaken van de begroting en daarmee de portemonnee van de vereniging, onder andere door de fisci van de commissies te begeleiden met het bijhouden en bewaken van hun begrotingen. 

Voor deze functie is het vooral handig als je goed bent met cijfers en secuur te werk kan gaan. Een verleden in het boekhouden is geen must, aangezien je alles tijdens je inwerkperiode geleerd krijgt. 

Bij deze functie kun je een deel van jouw taken op je eigen tijd doen, bijvoorbeeld op één moment in de week. Zo kan je je eigen tijd inplannen. 

Notaria Prima / Notarius Primus

Als Notaria Prima ben je de vice-voorzitter van de vereniging, waardoor jij degene bent die het woord zal voeren in afwezigheid van de Praeses. 

De grootste taak van de Notaria Prima is het vervaardigen van de Infonos. Je bent ontwerper en eindverantwoordelijke voor het verenigingsblad, maar krijgt hierin hulp van de mediacommissie! Je bent daarnaast verantwoordelijk voor het onderhoud van de website en de app van Vevonos. Je zorgt dat de evenementenpagina en aanmeldingen goed verlopen en plaatst de foto’s, collegeaantekeningen, kantoorprofielen en vacatures. Daarnaast beheer je alle social media kanalen van de vereniging. 

Als Notaria Prima ben je veel bezig met vormgeving en kun jij al jouw creativiteit hierin vrijlaten.

Notaria Secunda / Notarius Secundus

Als Notaria Secunda ben je verantwoordelijk voor het contact met kantoren. Het bestuursjaar begint dan ook gelijk met het benaderen van kantoren, waarna je in de zomer acquisitie gaat lopen. Dit doe je samen met de Praeses of Fiscus. Je ziet alle kantoren van binnen en bent veel met mensen in contact. Voor je netwerk is dit heel erg gunstig! 

Je organiseert het jaarlijks terugkerende recruitmentdiner en eventueel het “Kijkje in de keuken” evenement. Ook kun je naast de grote kantoren in de randstad ook bezig met het in contact brengen van studenten met kantoren uit de regio. 

 

De hierboven genoemde taakomschrijvingen geven natuurlijk slechts een globaal beeld van de verschillende functies. Mocht je meer willen weten over een bepaalde functie, schroom dan niet om contact op te nemen met het betreffende bestuurslid. We raden aan om een keer koffie te drinken met de huidige bekleder van de functie waar je voor wilt solliciteren. Wij zijn te bereiken via ons emailadres info@vevonos.nl en onze telefoonnummers. Deze zijn te vinden op de contact-pagina op onze website.

Op donderdag 25 mei a.s. dragen wij het kandidaatsbestuur ter goedkeuring voor aan de ALV. Ben jij de enthousiaste, gemotiveerde persoon die met passie onze vereniging een jaar wil besturen? Stuur dan uiterlijk 3 maart 23:59 uur jouw sollicitatiebrief met uitgebreide motivatie en curriculum vitae naar: info@vevonos.nl

 

Enkele belangrijke data:

  • Op maandag 6 en dinsdag 7 maart zullen de sollicitatiegesprekken plaatsvinden.
  • Op vrijdag 17 maart zal de vraagavond plaatsvinden.
  • Op woensdag 3 mei zal de pubquizborrel plaatsvinden.
  • Het weekend van 20 en 21 mei zal het overdrachtsweekend plaatsvinden.

Houd er rekening mee dat je deze dagen vrij houdt indien je besluit te solliciteren voor het bestuur. 

Uiteraard verwachten we je bij alle activiteiten van Vevonos te zien wanneer je interesse hebt!

 

Met vriendelijke groet,

Het 58e Bestuur der Vevonos

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen